Netwerk toegangscontrolesystemen

Het is raadzaam om te kiezen voor een netwerkcontrolesysteem indien u deze vanaf één of meerdere werkplekken wilt beheren, uitgebreide rapportages van gebeurtenissen van het toegangscontrolesysteem wilt uitdraaien of een uitgebreid toegangscontrolesysteem wenst.

Daarnaast is zelfs een koppeling met een werktijdregistratiesysteem mogelijk. Ook kan er een koppeling worden gemaakt met een inbraakdetectiesysteem, een camerasysteem of een brandmeld- /ontruimingssysteem.

Omdat een netwerk toegangscontrolesysteem wordt gekoppeld door middel van bekabeling zijn de montagekosten hoger dan met bijvoorbeeld een standalone toegangscontrolesysteem. Echter deze kosten verdienen zich terug met het beheer van het systeem. U kunt met een netwerk toegangscontrolesysteem eenvoudig een tag of kaart toevoegen via één centraal punt (bijvoorbeeld een computer). U hoeft dus niet alle deuren langs te gaan om iets te wijzigen.

Iedere gebruiker ontvangt één of meerdere tag’s, codekaarten of eventueel andere leesprincipes om toegang te verkrijgen tot het object en de diverse ruimtes.

Iedere tag kunt u verschillende functies toekennen zodat u kunt bepalen welke ruimtes wel of niet toegankelijk zijn voor deze gebruiker.

U bepaald dus eenvoudig “wie, waar en wanneer” toegang krijgt.

1Toegang15